Mandarijnenpiet en de Mini Mobile van Adventurecook

Op een zonnige zaterdagochtend in november sluip ik in alle vroegte naar buiten. Maanden heb ik naar deze dag uitgekeken. Ik kon er zelfs niet van slapen vannacht, zo veel zin heb ik erin! Terwijl Maastricht langzaam ontwaakt, rijd ik in mijn knalrode Mini Cooper met aanhangertje de stad in. Het zonnetje komt op en ik zing keihard mee met de Sinterklaas-CD die ik al weken grijs draai.
De afgelopen dagen heb ik me tot in de puntjes voorbereid. Mijn Pietenpak is gewassen en gestreken en op het dak liggen de mooiste cadeautjes klaar voor de kinderen in Maastricht. Mijn aanhangertje ligt helemaal vol met sappige mandarijnen, klaar om uitgedeeld te worden…

Samen voor een mooi Sinterklaasfeest

De intocht van Sinterklaas is ieder jaar weer een hoogtepunt voor jong en oud. Hoe gaaf is het dan om daar samen met tientallen vrijwilligers en sponsoren een steentje aan bij te dragen? Gezonde voeding wordt steeds belangrijker, dus de mandarijnen passen perfect bij deze dag. Ik ben echt  beretrots dat ik, samen met mijn vrienden van Adventurecook, de Stichting Sinterklaas in Maastricht mag helpen op het mooiste kinderfeest van het jaar.

Mandarijnenpiet Adventurecook Mini Mobile Sinterklaasintocht Maastricht

Mandarijnenpiet en de Mini Mobile

Als ik om 10.00 uur op de Kesselskade aankom, zijn er al veel enthousiaste kinderen en hun ouders op de been. Overal waar ik kijk zie ik pietenmutsen en mijters, met daaronder stralende ogen en rode wangen van opwinding. Vol verwachting kloppen alle hartjes. Want zou het wel goed komen met de pakjesboot, na alle verhalen op het Sinterklaasjournaal deze week? Ik ben wel heel blij dat ik al eerder met de auto uit Spanje ben vertrokken met de mandarijnen, zodat we vandaag sowieso een gezonde traktatie hebben voor alle kindertjes!

Daar komt Sinterklaas!

Iedereen is opgelucht als Pakjesboot 12 aan de horizon verschijnt. Sinterklaas en al mijn collega-pieten meren om 11.00 uur aan. Trots als een pauw stap ik in mijn autootje want het is tijd om te vertrekken. Ik mag vandaag samen met andere pieten in de stoet voorop om de sint door de stad te geleiden en Mandarijnen uit te delen aan alle lieve kindjes langs de kant. Aan elke kant van de straat waar ik voorbij rijd, zie ik blije snoetjes. Wát een feest om dit mee te mogen maken!

Van alle kanten zwaaien mensen naar me en ze willen zelfs met me op de foto! Samen met mijn rode wagentje trek ik veel bekijks, het was een goed idee om hem mee te nemen vandaag! Om mij heen lopen mijn collega-pieten, die heel enthousiast mandarijnen en pepernoten uitdelen aan jong en oud. De reacties zijn overweldigend en hartverwarmend.

Mini Mobile Sinterklaasintocht Adventurecook catering op locatie
Een stralende dag met een gouden randje

Deze stralende dag krijgt een gouden randje door een heerlijk herfstzonnetje. Het lijkt wel of mijn rode Mini nóg meer straalt dan anders. Het is een geweldige auto die het dus niet alleen goed doet op een bruiloft, bedrijfsfeest of communie, maar ook hulp van Sint en Piet in de mooie straten van Maastricht!

Als ik Sinterklaas en al mijn collega’s terug over de brug heb begeleid naar het stadhuis, zit mijn taak erop. De aanhanger is leeg, alle kinderbuikjes zijn gevuld met mandarijnen en ander lekkers en ik tuf tevreden weer naar huis. Kon het maar iedere dag Sinterklaas zijn!

Smakelijke groeten van Mandarijnenpiet

 Ben jij nieuwsgierig geworden wat er nog meer mogelijk is met mijn rode wagentje? Stuur hier een berichtje!

Met veel liefde geschreven door Bregje Boer Teksttovenaar.

Populierweg 53, 6222 CP Maastricht