A D V E N T U R E
C O O K

ADVENTURECOOK | CATERING

Contact Info

+31 (0) 6 48 266 613

Populierweg 53
6222 CP Maastricht

info@adventurecook.nl

Gertjan en Vivian al 20 jaar ondernemen(d)

 

Eten brengt mensen samen, weten Gertjan Nijnuis en Vivian Heuberger. Met hun cateringbedrijf Adventurecook vinken ze het ene na het andere evenement af, van verjaardagen en bedrijfsfeesten tot bruiloften en communies, en voorzien ze gasten van vers gemaakte gerechten, een barbecue of bubbels. „Wij nemen mensen mee in de totaalbeleving.”

Wellicht ben je hem bij evenementen of familiefeesten al eens tegengekomen: de rode Mini Cooper met aanhanger die fungeert als mobiele koffiebar, barbecue of kaas- of oesterbar. De Mini-Mobile is eigendom van Gertjan Nijnuis en Vivian Heuberger, het stel dat onder de noemer AdventureCook al twintig jaar catering op locaties binnen en buiten de provincie verzorgt voor de particuliere én zakelijke markt.

Het avontuur begon toen het vorige avontuur van Gertjan ten einde kwam. Gertjan gaf vervangend les aan de hotelschool in Maastricht, maar toen hij op zoek moest naar een nieuwe baan kwam hij voor een keuze te staan: wil ik terug de horeca in? Of wil ik iets anders? De keuze viel uiteindelijk op catering, iets waar hij op de hotelschool regelmatig mee in contact was gekomen. Iets dat, letterlijk en figuurlijk, naar meer smaakte.

Vivian had de smaak in eerste instantie minder te pakken. Koken was weliswaar van jongs af aan haar passie, maar met haar werk richtte ze zich vooral op grafische vormgeving en fotografie. Daar waar Gertjan wilde plannen had, was Vivian degene die zei: rustig bij het begin beginnen. En dat deden ze. Ze creëerden een bedrijfsnaam en -logo, bouwden een website, zochten recepten bij elkaar en gingen op een kleinschalige en laagdrempelige manier catering verzorgen bij gasten op locatie. Gertjan deed het koken, Vivian de achterliggende bedrijfsprocessen. Ze beten het spits af en wachtten af of het concept aansloeg.

Barbecues en bubbels

Dat deed het. Het koken in huis was al snel niet meer te doen, dus ging Gertjan aan de slag in een keuken bij een vereniging. In 2007 greep hij met Vivian de mogelijkheid aan om een slagerij in de Maastrichtse wijk Limmel over te nemen; een gunstige logistieke locatie van waaruit Adventurecook zich verder kon ontwikkelen. In 2010 werd ook Vivian definitief meegezogen in het avontuur: ze verliet haar werkgever en ging zich, net als haar partner, fulltime focussen op het cateringbedrijf. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid: Vivian neemt het grootste deel van het koken voor haar rekening, terwijl Gertjan zich hoofdzakelijk op de logistiek richt.

Het duo-ondernemerschap blijkt een succes: dit jaar viert Adventurecook namelijk haar twintigjarig jubileum. „We hebben ons gaandeweg de jaren op een organische manier ontwikkeld”, vertelt Vivian. „Daar waar we tegenaan liepen, zijn we met aanpassingen of toevoegingen verdergegaan. We hebben nooit hardop geroepen ‘over vijf jaar hebben wij een Mini Cooper en gaan we bij gasten op locatie barbecueën’, zo is het niet gegaan. We hebben simpelweg kansen gezien en gegrepen. Kijk maar naar onze mobiele Bubbelbar; ook dat was een mogelijkheid die wij zagen om onze business verder te ontwikkelen. Een mogelijkheid om een deel van de focus op het continue koken, wat best arbeidsintensief is, te ontnemen en ons meer te richten op een totaalbeleving.”

„We zijn ook maar met ons tweeën. Een bewuste keuze”, voegt Gertjan toe. „Dan ga je dus zoeken naar een antwoord op de vraag: hoe kunnen we op locatie meer bereiken met behoud van onze energie? En hoe zorgen we er tegelijkertijd voor dat mensen ons nog beter herkennen en blijven vinden?”

Totaalbeleving

Het hoofdingrediënt van het succes van Adventurecook is volgens Gertjan en Vivian de totaalbeleving. „We staan tussen de mensen in, houden een praatje met ze en maken hen als het ware onderdeel van ons avontuur, ongeacht de gelegenheid”, vertelt Vivian. „Van kookworkshops en koken op locatie tot catering of barbecues voor bruiloften, bedrijfsfeesten en communies. Die variatie maakt ons werk vreselijk leuk. Het houdt ons bedrijf draaiende.”

Langetermijnvisies, daar doen Gertjan en Vivian liever niet aan. “We zien wel wat er de komende jaren organisch op ons pad komt”, zegt Vivian. „Het neemt niet weg dat er een punt gaat komen waarop we fysiek niet alles meer kunnen leveren wat wij nu doen. Dat zit wel in ons achterhoofd. Misschien dat we meer op onze eigen locatie gaan werken of ons meer gaan richten op bijvoorbeeld themaworkshops. De komende vijf jaar blijven we in ieder geval vol enthousiasme doorgaan met wat we nu doen. Daarna zien we het wel.”

 

Bton: Dagblad De Limburger

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20240216_93802283

UP